Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
VÝHODY A PODMÍNKY ČLENSTVÍ V KČT

 
  • Členem Klubu českých turistů se může stát každý, kdo souhlasí se stanovami KČT a kdo vyplní a odevzdá přihlášku KČT na odboru KČT ve kterém chce působit.
     
  • Každý člen KČT platí roční příspěvek, jehož výši určuje mateřský odbor KČT.

     
  • EUROBEDS
  • Každý člen obdrží slevovou kartu EUROBEDS, s níž může uplatnit slevy na poskytnuté služby nebo zakoupené zboží u smluvních partnerů systému EUROBEDS.

 

  • Časopis Turista
  • Člen KČT má výhodnější předplatné klubového časopisu TURISTA (366 Kč/rok, nečlenové 480 Kč/rok). V tomto měsíčníku je vždy spousta zajímavých článků o turistice, přírodě, kulturních akcích, výzbroji a výstroji pro turisty a mnoho dalších zajímavostí. Zájemci o časopis TURISTA, kteří nejsou členy KČT, objednávají předplatné časopisu na adrese: SEND Předplatné, s.r.o., P.O.Box 141, 140 21 Praha 4, tel: 225985225, 777333370 nebo 605202115, e-mail: send@send.cz, nebo na www.send.cz. Časopis lze zakoupit například v Infocentru KČT

  • Slevy na ubytování 
    Na základě předložení průkazu KČT se zaplaceným členským příspěvkem (tj. platnou kartou EUROBEDS) je poskytována sleva na ubytování při turistické činnosti ve výši 30 až 70 Kč na osobu a noc ve vybraných ubytovacích objektech na území ČR, na Slovensku, v Rakousku a v německém Bavorsku.

   

  • Mapy KČT 
    Všechny vydané tituly zelené edice map se pro členy KČT dají koupit za mimořádně výhodné ceny přímo u společnosti TRASA (zhotovitel map) www.trasa.cz, v našem e-shopu KČT, v turistické Infocentru KČT, Fügnerovo nám. 3, Praha 2, u regionálních prodejců Zdeněk Cabalka - www.mapycabalka.cz a Ivan Press mail: mapy@cmail.cz a na oblastních sekretarátech KČT, pokud si je nechávají posílat. S Kartou EUROBEDS můžete získat slevu při nákupu turistické mapy KČT ve výši 20% oproti běžné prodejní ceně. Papírové turistické mapy KČT jsou pro členy KČT za cenu 79 Kč (běžná cena 99 Kč). U Trasy je možné si objednat limitované mapy, které mají mnohem větší životnost (nedají se roztrhnout, odolají dešti) za cenu 118 Kč (běžná cena 139 Kč). Každý člen s platným průkazem má možnost nakupovat turistické mapy vydávané KČT na podkladě vojenských topografických map 1:50 000 se slevou 20% oproti běžné ceně v našem e-shopu, Infocentru, u vybraných prodejců a na Oblastech. Na jeden průkaz lze zakoupit se slevou po jedné mapě od každého titulu. Turistické značené cesty na těchto mapách jsou nejpřesnější, protože je  do map zanášejí značkaři KČT, tedy titíž, kdo je vyznačují v přírodě.
          
  • Slevy na startovném
    Většina organizátorů turistických akcí pro veřejnost poskytuje slevy na startovném členům KČT, kteří se prokáží platnou legitimací

        

    

  • Slevová karta CCI
    Členové KČT mohou získat přihlášku na slevovou kartu CCI (Camping Card International) na www.fcc-cr.cz.

 

     
                                 
Jak se stát členem KČT
Pokud se rozhodnete stát členy Klubu českých turistů, kontaktujte sekretáře nejbližší oblasti KČT. Kontakty najdete v oblastním dělení KČT.